Pimujen Piruetit 2014

PimutPimujen Piruetit pidettiin kansainvälisenä naistenpäivänä lauantaina 8.3. Linnavuoren koulun kentällä.

Pimu-aatteesta löydät jutun muutamista aiemmista kirjoituksestani Siuro.Infossa jos se ei ole sinulle entuudestaan tuttu.

Näihin Pimujen urheilujuhliin on aina kuulunut riehakasta menoa mukavan urheilun, Pirueteissa aina luistelun parissa.
Pakkasen, lumihuurrettujen puiden sekä lumituiskujenkin keskellä on ollut aina karnevaalihumua ja kaakaomukit ovat höyrynneet kun Pimut ovat helmat heiluen taitoluistelleet ja tehneet piruetteja.
Vuoden 2014 Piruetit olivat hyvin hauskat jo valmisteluvaiheessa, koska Piruetit päätettiin pitää kansainvälisenä naistenpäivänä, oli tämänvuotinen teema ilman muuta kansainvälisyys.

Jokaisen pimun piti pukeutua ulkomaalaiseksi, vapaavalintaisen oman tahtonsa mukaan.

Hauskuutta riitti jälleen peruukkien, pukujen ja teatterimeikkien parissa. Kaikista oli hauskaa penkoa kirpputoreja, second hand-myymälöitä ja ullakoita, omia ja ystäviensä sekä vanhempiensa vaatevarastoja kansainvälisiä vermeitä etsiessämme.

Ehdottomin varuste oli kumisaappaat!

Ulkomailla selvästi tunnettiin nokialaiset kumisaappat erityisen hyvin, muitakin merkkejä nähtiin. Voittopuolisena värinä oli punainen, jostain kumman tuntemattomaksi jääneestä syystä.
Osa Pimuista ilmottautui kättelyssä pysyvänsä suomalaisina, osa tuovansa vaikka tuliaisia juuri siitä maasta missä kuka kulloinkin sattui olemaan. Unkarilainen vahvistuksemme julistautui itseoikeutetuksi voittajaksi jo facebookissa.

PimutLinnavuoreen saapui näin “vieraita” Intiasta, Afrikasta, “Hönolulusta”, Ruotsista, Ranskasta, Amerikasta, Liettuasta, Latviasta, olipa siellä monen kansallisuuden yhdistelmähenkilökin, Venäjältä, Saksasta, Espanjasta ja vaikka mistä muualta kaukaa maitten ja merten takaa, jopa mahtava intiaanikin nähtiin.
Auringon kultainen kehrä oli lämmittänyt Pimuille jääkentän sijaan, mikä hämmästys! jalkapallokentän.
Tokihan Pimut kykenevät tekemään Piruetteja myös jalkapallon päällä tai sen ympäri, näin Pääpimu, Kirsi Koski, “Inger” Ruotsista toivotti tervetulleeksi kansainväliset naiset. Toivottavasti ymmärsin sen oikein, koska itse olin Yvonne Ranskasta ja tietenkin ranskankielinen mutta päättelin asian.

“Hönolulun Helmi” esitti ja opetti Pimuille uuden lannetanssin keskellä kenttää olleen jalkapallon ympäri kaislahameen helmat heiluen, kyseessä kun oli liikunnallinen urheilutapahtuma.
Amerikan Ranchilta tullut näytti mallia jalkapallon lassoamisen suhteen pyssyt paukkuen, Intialainen rouva kuinka sen ympäri kauniisti keinutaan, muhkean turkishatun ja tumman toppatakin omannut kaunis ulkomaalainen rouva käsitteli palloa tottuneesti koiransa kanssa, kyseessä selvästi muodikas upeasti vaatetettu sekä koulutettu, opetettu seurapiirikoira, “hän” saavutti suuren suosion pallonkäsittelytaidoillaan, selvä Pimukoira. Muut, ihmispimut eivät ymmärtäneet että jalkapalloa voi käsitellä myös hampailla ja kadella jalalla yhtä aikaa potkien, sekä takaperin mutta nyt näimme senkin taidon.

PimutPimukoira ei myöskään hätkähtänyt hohdokasta ranchilaista pyssyineen omistajineen, kansainvälinen yhteistyö urheilutapahtuman eteen oli rauhanomaista ja konfliktitonta.
Siamilaiset kaksoset toimivat pallon kanssa saumattomasti yhteistyönä, täsmälleen samanlaisiksi pukeutuneita.

Espanjalainen flamencotanssija omasi mahtavat pitkät tummat hiukset jo omasta takaa, jalkapalloa käsiteltiin flamencotyyliin.
Intialainen oli notkea pallonkäsittelijä jo luonnostaan.
Suomalainen PImu kertoi muille olevansa hyvin, hyvin väsynyt lisättyään Suomen kansaa pienellä vauvalla hiljattain ja muut suomalaiset riemastuivat kovasti uuden vauvan johdosta, toki osalla kansainvälisistä, upeilla Pimuilla oli suomalaismiehen tai ulkomaalaisen kanssa lapsia kotona runsain määrin, asia ymmärrettiin niiiin hyvin ja myötätuntoa vauvan kanssa valvomisesta löytyi. Uusi suomalaisvauva- mikä ihana uutinen kaikille kansainvälisille Pimuille!

Jalkapalloa käsiteltiin hyvin pimumaiseen tyyliin, jonka jälkeen jokainen antoi tyylikkään potkunäytteen.
Toki tarvittiin myös kansainvälinen kulkue Linnavuoren raitille, koska paikalla oli kerrankin useita kansallisuuksia yhtäaikaa.
PimutRuotsalainen Ingerimme antoi kaikille tehtäväksi kävellä kansainvälisenä kulkueena Linnavuoren uimarantaan, paras esittelykohde tämän urheilutapahtuman osallistujille.
Jokaisen piti kuvata itsensä/otattaa kuva todisteeksi niin, että järvi näkyy tai kuva itse järvestä ja raportoida muille kevään jäätilanne. Yvonne Ranskasta kertoo siis Siuro.Infon lukijoille: “Vesi virtaa, jää ei kestä, älä mene jäille!”

Sen jälkeen siirryttiin Linnavuoren kylätalolle, jossa nyyttikestipöytä notkui kansainväliseen tyyliin tuotujen ja leivottujen herkkujen painosta.
Saunaa ihmetteli moni ja suuria kokoontumisia tästä hämmennyksestä johtuen ilmestyi ajoittain saunan ovelle. Minäkin jouduin vastaamaan kysymykseen: “mitkä ovat suomalaisten lempituoksut saunassa?”
Hauskat leikkimieliset kilpailut ja leikit jatkuivat aamuun asti suomalaisten voimalla, kahviakin sai. Pimujen urheilutapahtumassa on aina ollut kaksi muuttumatonta elementtiä, sauna ja kahvi.
Suuren kiinnostuksen kohteeksi illan mittaan joutui Siuron Koskibaari, saatoihan siellä laulaa englanniksikin.

Illasta muodostuikin varsin kansainvälinen ja pitkä jono kiemurteli Koskibaarin ulkopuolella sen saavuttaman suosion johdosta.
Osa kansainvälisestä seurueesta päätti yöpyä Siurossa, osalla oli majoitus valmiina Linnavuoressa, Kuljussa, Nokian keskustassa, Lempäälässä sekä Tampereella. Muutama kiiruhti jopa lentokentälle.
Kyllä Linnavuoressa ja Siurossa kansainvälinen urheilutapahtuma pystytään järjestämään, se on nyt nähty! Kiitos kaikille!