Leikkivinkkejä alueen pikkulapsille!

Tuulet (2-6 vuotiaat)
Leikinvetäjä nimeää yhden lapsista pohjatuuleksi ja toisen etelätuuleksi. Loput ovat jäniksiä. Jos pohjatuuli koskettaa jotakin jänistä tulee hänen jäätyneenä jähmettyä paikoilleen. Etelätuulen kosketuksesta jänis taas sulaa ja voi jatkaa juoksuaan. Leikinvetäjä kertoo vielä alueen jolla jänikset saavat juosta. Pohjatuuli yrittää nyt saada jähmetettyä niin monta jänistä kuin mahdollista ja etelätuuli pitää heitä sulana.

Karhunpesä (2-6 vuotiaat)
Leikinvetäjä nimeää yhden lapsista nukkumaan haluavaksi karhuksi.Loput lapsista ovat lumihiutaleita. Karhu asettuu lapsipiirin keskelle ja alkaa ravistella lunta päältään. Lumihiutaleet taputtavat käsillään lattiaa lumisateen merkiksi. Lopuksi karhu asettuu nukkumaan ja lumihiutaleet muodostavat käsillään pesän hänen ympärilleen.

Ketut ja koirat (2-6 vuotiaille)
Leikinvetäjä jakaa lapset kahteen ryhmään. Toiset ovat kettuja ja toiset koiria. Molemmille ryhmille jaetaan narunpätkät hänniksi. Ketuille pitkät ja koirille lyhet. Lapset pitävät häntää takana kädessä. Kun leikin vetäjä antaa merkin yrittävät ketut siepata koirien häntiä ja päinvastoin. Lopuksi katsotaan kuinka monta oikeata häntää kukin oli saanut siepattua. Leikin voi toteutaa myös niin, että hännät ovat samanmittaisia ja kaikki ovat esim kissoja.

Nuotta (2-3 vuotiaat)
Osa lapsista muodostaa piirin ottamalla kiinni toistensa käsistä.Piiri toimii nuotan kalaverkkona. Loput lapsiata ovat nuotan sisällä ja yrittävät ulos verkon silmistä. Verkko voi heilua aallokossa tai kiertää ympyrää estääkseen kolojen karkaamisen. Lopuksi leikkijät vaihtavat roolia niin, että kalat tulevat nuotaksi ja päinvastoin.

Tikka ( 3-6 vuotiaat)
Lapset asettuvat piiriin selät ulospäin ja kuvittelevat olevansa puita. Yksi lapsi jää ulkopuolelle ja toimii tikkana. Kulkiessaan piirin ulkopuolella hän yllättäen koputtaa jotakin puuta ja sanoo: ”Toukka!”. Nyt molemmat lähtevät juoksemaan eri  suuntaa kiertäen piiriä. Se kumpi ehtii ensin tyhjän puun paikalle jää siihen, hävinneen jäädessä vuorostaan tikaksi.

Ilmapallo (2-3 vuotiaille)
Pikkulapset asettuvat hyvin pieneksi piiriksi pitäen toisisaan kädestä kiinni. Leikin vetäjä alkaa puhaltaa palloon ilmaa ”PUUH” jolloin lapset suurentavat piiriä. Lopuksi vetäjä huutaa kovalla äänellä: ”PAM!” ja lapset muksahtavat lattialle.

Poroajelu (3-6 vuotiaat)
Lapset jaetaan kahteen ryhmään. Toiset ovat poroja ja toiset tonttuja. Porolle laitetaan suitset narusta siten, että se kiertää kainalon alta olkapäältä toisella pään takaa. Nyt leikinvetäjä kehoittaa tonttuja ottamaan suitsista kiinni jolloin porot pyrkivät pakoon... Jonkun ajan kuluttua vetäjä ilmoitaa, että porot on päästettävä laitumelle. Hetken kuluttua hän taas sanoo, että joulupukki tarvitsee poroja: ”porot kiinni” jne.

Hauskoja leikkejä lapsiperheisiin!