Pimujen pyrähdys

pimut_ryhmak

Perinteistä Pimujen Pyrähdystä vietettiin lauantaina 18.8. Siuron Myllypirtillä ja lenkillä ihanissa Siuron maisemissa.
Tarkempi esittely pimu-aatteesta löytyy "Vapaan sanan" alta aiemmasta kirjoituksestani.

Tällä kertaa Pimujen Pyrähdyksellä teemana olivat asut, joita naiset saattavat usein hankkia vaatekaappeihinsa mutta joita ei sitten lopultakaan voi oikeastaan koskaan missään käyttää.

Herkku ja KirsiPimujen Pyrähdys on liikuntatapahtuma, jossa tällä kertaa startattiin Myllypirtiltä.

Pääpimu Kirsi Koski kuulutti facebookissa ennen tapahtumaa näin: "Etsintäkuulutus: sinä ennakkoluuloton Pimuenergiaa pelkäämätön rohkea ja notkea atleettinen mies henkilö Siuron suunnalta. 30-40 Pimua etsii sinua alkuveryttelyn vetäjäksi tositarkoituksella!"

Herkku Hernesniemi vastasi haasteeseen rohkeana miehenä (hyppäsihän hän Kennonnokastakin), tosin epäili hieman, että kestäisivätköhän pimut hänen rääkkijumppaansa.

Herkku Hernesniemi oli suunnitellut hauskan ja humoristisen alkuveryttelyjumpan, siinä veryteltiin sormet notkeiksi, jumpattiin, hypeltiin haaraperushyppyjä ja tanssittiin jopa letkalenkkaa. Lopuksi kaikki saivat halia naapuriansa. Alkuveryttely oli oikein hyvä, hauska ja lämminhenkinen.

Urheilutapahtuma jatkui Myllypirtillä hauskojen leikkimielisten kilpailujen voimalla ja mahtipersoona, hurmaavan Kirsi Kosken kruunu Pääpimuna pysyi itseoikeutetusti ja erittäin hyvä niin, sillä Kirsi näkee aina hyvin paljon vaivaa ja aikaa voimiaan säästämättä yhteisen hyvän eteen. Ikikaunis Jonna Pulakka valittiin ensimmäiseksi perintöprinsessaksi ja ihana pikku-Anumme, Anu Haljoki toiseksi perintöprinsessaksi.

Pimuissa on aina mainittava kauneus, sillä sen saralla osaamista naisten keskuudessa riittää :) Erilaisia kauneusalan yrittäjiä kun on pimujen joukossa useita.

Kilpailujen jälkeen oli vuorossa nyyttikestit herkullisine ruokineen ja juomineen, jonka jälkeen startattiin lenkille järveä kiertämään. Sää oli aurinkoinen mutta pienen kesäsateen sattuessa kaikki olivat toki siurolaiskoivujen alla pimumaiseen tapaan sadetta pitämässä ennenkuin matka jatkui.

Osa pimuista oli pitämässä tankkauspistettä matkan varrella, joka oli erinomaista,sillä pitkällä lenkillä nestehukan vaara on aina suuri.

Pimuja SiwassaPimut suosivat terveellisiä elintapoja ja Linnavuoren Siwasta toki haettiin loistavat matkaeväät.

Myllypirtti on sopivan tunnelmallinen paikka myös saunomiseen lenkin jälkeen, ihanaa olikin päästä heti saunaan suoraan lenkiltä.

Oma Nokian Siuron kaupunginosakirjeenvaihtaja oli juttua tekemässä oman valokuvaajansa kanssa, joten kiitämme siitä Jon Polvianderia ja Risto Veijolaa.

Perinteisesti pimut jatkavat urheilupuolen jälkeen iltaa syömällä grillillä tai Koski-Baarissa ja koska pimuissa on useita erinomaisia laulajia, on Koski-Baarin karaoke usein tietenkin ohjelmassa ja tälläkin kertaa kuultiin upeita tulkintoja.

Pimuja yhdistää hulvaton huumori, ikää, kokoa, koulutusta, titteliä, poliittista kantaa, eikä muutakaan katsota kun pimuillaan. Työasiat saavat jäädä hetkeksi syrjään kun pimuillaan.

Pimuihin päätyy usein jonkun ystävänä, sukulaisena tai naapurina, omiakin pyyntöjä pimuihin liittymisestä tulee.

Urheilutapahtumien lisäksi pimut ovat käyneet mm. teatterissa Tampereella ja perustaneet kuoron nimeltä: "Siuro Sisters."
Urheilusta on laajennettu kulttuuriin ja parhaillaan on kartoitus erilaisten tapahtumajärjestelyjen suhteen menossa. Pimuissa kun löytyy osaamista joka lähtöön.

Kiitämme Herkku Hernesniemeä ystävällisesti hienosta Pimujen Pyrähdyksen alkuveryttelystä, se jäi ikuisesti kaikkien mieleen hauskana iloisena muistona!

Pimuihin liittyvissä asioissa ja kyselyissä suosittelen kääntymään Pääpimu Kirsi Kosken puoleen. Hän on yksi Siuron luovimmista ja kekseliäimmistä henkilöistä, osaa innostaa liikunnan pariin nekin, jotka eivät ehkä muuten liikkuisi. Se on todella hienoa!

Pimut kiittävät Jaana Segerbergiä upean ryhmäkuvan ottamisesta!