VäenpirttiSiuro-Seura=Knuutilan kartano

(ja päinvastoin)

Minua harmittaa suuresti, kun Siurossa toimiva kotiseutuyhdistys Siuro-Seura suuntaa kaiken energiansa Knuutilan kartanon alueen ylläpitoon ja kehittämiseen. Onko kotiseutuyhdistys lipsunut aatteestaan kehittää Siuron aluetta kokonaisuudessaan siten, että kaikki kyläläiset voisivat nauttia työn tuloksista? Nyt niistä voin nauttia ainoastaan levittämällä lompakkoa ja pulittamalla aika paljon rahaa voidakseen järjestää vaikkapa merkkipäiväjuhlat Knuutilassa.

Kaupallisuus harmittaa
Ymmärän hyvin, että Knuutilan ylläpito on kallista ja sen kehittäminen (esim. navetta) vielä kalliimpaa, mutta miksei kyläläiset voisi nauttia Knuutilan alueesta ja tiloista kohtuuhinnalla. Nyt Väenpirttin vuokraaminen vuorokaudeksi maksaa 160 € (vaihtoehtoisesti 25 €/tunti klo 10-21 välisenä aikana) ja päärakennus 330 € (vaihtoehtoisesti 50 €/tunti klo 10-21 välisenä aikana), ks. www.knuutila.fi.

Minulla on varmaankin erilainen käsitys kotiseututyötä tekevistä yhdistyksistä, sillä useat tietämäni kotiseutuyhdistykset katsovat kyläänsä laajemmin kuin ohuen putken läpi.

Siurossa olisi paljon kehitettävää, joista olisi taatusti iloa kyläläisille.

Toivoisin keskustelua aiheesta, sillä käsitykseni on, että muutkin kyläläiset ovat asiaa pohdiskelleet.