Yhdessä Siuron alueen ja ihmisten hyväksi

Huoli oman alueen kehityksestä ja alueen asukkaiden osallistumisesta yhteisöllisyyttä vahvistavaan toimintaan toi 14.4. neljäntoista Siuron, Linnavuoren, Kuljun ja Kauniaisten alueella toimivan yhdistyksen edustajat toistamiseen yhteen Knuutilassa pidettyyn tapaamiseen. Tilaisuudessa yhdistysten edustajat esittivät lyhyesti oman yhdistyksensä toiminnan tavoitteet ja tälle vuodelle toimintasuunnitelmissa hyväksytyt tapahtumat ja muut tilaisuudet.

Esittelykierros nosti esiin yhdistysten yhdessä kokemia ongelmia ja osittaista toiminnan päällekkäisyyttä, mikä yhtäältä mahdollistaisi keskinäistä yhteistyötä ja toisaalta vaatisi toimintojen koordinoimista. ettei esimerkiksi lukuisten kirpputorien järjestämisessä kilpailtasi yhdistysten tulonhankinnassa samoista asiakkaista tai tapahtumien yleisöstä.

Keskustelussa korostui vahvasti, että alueella toimivien yhdistysten tavoitteena on lisätä alueen asukkaiden hyvinvointia ja viihtyvyyttä, mutta tapahtumat on suunnattu laajemminkin nokialaisille ja vielä kauempana asuville. Toiminnalla pyritään myös lisäämään Siuron alueen näkyvyyttä ja vetovoimaa yhteisöllisenä asuinpaikkana. Toiminnan kannalta yhteisenä ongelmana näyttäytyi talkooväen puute.

Tapaamisen henki oli, että yhdistysten keskinäistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä tarvitaan. Esiin nostettiin muun muassa oman alueemme siivoustalkoot yhteisenä hankkeena. Talkoiden ajankohdaksi sovittiin 15.5. Toteutuksesta ilmoitetaan myöhemmin.

Yhteistyötä edistetään myös hakemalla yhdessä Nokian kaupungin uutta kylille suunnattua harkinnanvaraista kohdeavustusta yhteisöllisyyden lisäämiseen. Tämä hanke sisältäisi kaksi osaa: 1. Alueen yhteisen juhannusjuhlan järjestäminen useamman yhdistyksen toimesta ja 2. Visit Siuro sivuston aikaansaaminen Visit Nokia sivuston alle niin, että sieltä olisi löydettävissä erilaiset alueella järjestetyt tapahtumat niin alueen asukkaille kuin kauempanakin asuville. Samoin sieltä löytyisi ulkopuolisille tietoa alueen palveluista.

Tuon edellä mainitun kohdeavustuksen hakemista varten seuraava yhteinen tapaaminen sovittiin Knuutilaan Vapun jälkeen su. 5.5. klo. 18.00 alkaen.

Jyrki Käkönen 26.4.2024