logo

 

• Akateemista tutkimusta ilmastonmuutoksen vaikutuksista terveyteen, luontoretkeilyä, taidetta, ympäristötekoja.
• Miten ilmastonmuutos vaikuttaa fyysiseen ja psyykkiseen terveyteen?
• Kuinka voin hidastaa ilmastonmuutosta vaatevalinnoillani?

Tule pohtimaan ja kuulemaan! 

Paula Salo

Ilmastopäivät starttaavat 14. huhtikuuta klo 18 Turun yliopiston professori Paula Salon etäluennolla Ilmastotuuppaus-tutkimushankkeesta. Paula kertoo toimintamalleista, jotka voivat vähentää liikenteen päästöjä sekä parantaa metsien hiilinieluja.


Paula Salo

 

Marianna 


Itä-Suomen yliopiston professori Marianna Virtanen puhuu etäluennolla ilmastonmuutoksen myötä lisääntyvän pimeyden vaikutuksesta mielialaan ja unen laatuun sekä mahdollisista heijastumisista sairauspoissaoloihin ja kuolleisuuteen.

 

Marianna Virtanen            

Mariannan ja Paulan etäluennot pääsee kuuntelemaan suorana 14.4.2021 klo 18-20 Teams- linkin
http://www.tinyurl.com/afz2bt9m kautta sekä myöhemmin myös YouTube-palvelusta.

satumaija maki webToukokuun 17. päivä etäluennointivuorossa on johtava asiantuntija Satumaija Mäki Suomen Tekstiili ja Muoti Ry:stä. Satumaija avaa näkökulmia muoti - ja vaateteollisuuden vaikutuksista ilmastoon ja esittelee kiertotalouden ja tekstiilimateriaalien uusia innovaatioita. Myös tämän etäluennon pääsee kuuntelemaan 17.5.2021 klo 18-20 Teams- linkin http://www.tinyurl.com/afz2bt9m kautta sekä myöhemmin myös YouTube-palvelusta.

Satumaija Mäki

  


Siuron Iloisen iImastopäivän elävä lempeä päätapahtuma järjestetään koronatilanteen salliessa
20. kesäkuuta klo 10-22 Siuron koululla, Koski-teatterilla ja Ossi Somman veistospuistolla.

pahkinapensas Keijo LuotoMaakotkaSiuron koululta starttaa tuolloin opastettu luontoretki läheiselle kivikautiselle asuinpaikalle sekä Kiimälänkalliolle. Kalliolla tutustutaan Kuloveden tilaan ja Kiimälänkalliolla havattaviin jääkauden merkkeihin. Laskeudutaan kalliolta saniaislehtoon, kuullaan luontorunoja ja katsotaan Kulovedelle avautuvaa huimaavaa maisemaa.
  Pähkinälehdon kautta palataan Siuronkoskelle, jossa tarjolla on lähiruokalounas ja Oras Tynkkysen puhe ”Resurssiviisas yhteiskunta”. Päätapahtumassa pääsee kokeilemaan myös muusikko ja taiteilija Maria Mattilan maalauspajaa sekä tekstiilityönopettajien Tarja Saarelaisen ja Johanna Väkeväisen tekstiilitaidepajoja, joissa voi pidentää vaatteiden käyttöikää serigrafia- ja huovutustaiteen avulla.

    

Ilmastopäivät päättyvät perinteisesti Siuron Koski-Baariin, jossa kuullaan lisää ilmastopuhetta, J.K. Ihalaisen runoutta sekä jouhikkotaituri Pekko Käpin konsertti.

Iloinen ilmastopäivä- tapahtuman järjestää siurolainen ilmastotyöryhmä nyt kolmannen kerran. Etäluennoille on vapaa pääsy ja myös elävään päätapahtumaan koronatilanteen salliessa.

Lisätietoja tapahtumasta saa:
Pekka Virtaselta, 040 525 7997, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja
Markus Määttäseltä, 050 438 0914, Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Ilmastopäivän Teams-linkki: http://www.tinyurl.com/afz2bt9m
Ilmastopäivän Facebook-ryhmä: https://www.facebook.com/IloinenIlmastopaiva