Eevan paja

HYVINVOIVAN YHTEISELON TYÖPAJA -

Kuinka paikallinen yhteisvauraus ja monimuotoinen vaihdanta tukevat omaa ja yhteistä toimeentuloa kyläyhteisössä?

To 19.9.2019 klo 17.15-20.15
Knuutilan kartanon Väenpirtti, Lukkisalmentie 49, Siuro.

Minkälaiset toisten kanssa jaetut varannot kannattelevat yksittäisten ihmisten ja perheiden toimeentuloa ja hyvinvointia Siuron kaltaisessa kyläyhteisössä? Ollaanko kallisarvoisista yhteisvarannoista tietoisia ja kuinka niitä vaalitaan? Entä millaista rahataloudesta riippumatonta vaihdantaa arjessamme harjoitamme, ja voitaisiinko moninaista paikallisvaihdantaa kehittämällä tulla toimeen yhdessä vieläkin paremmin?

Työpajassa etsitään vastauksia toimeentulon ja hyvinvoinnin keskeisiin kysymyksiin. Paja on kohdennettu Siuro-Linnavuori-alueen asukkaille, mutta kaikki muutkin ovat tervetulleita mukaan ja voivat hyödyntää pajan antia omissa yhteisöissään. Työpajaan osallistuminen on maksutonta.

Pajan vetää Siurossa asuva kääntäjä-kirjailija Eeva Talvikallio, ja siinä hyödynnetään hänen kesällä 2019 julkaistua teostaan "Elävä talous: yhteisen tulevaisuuden toimintaopas". Oppaassa kyseenalaistetaan totunnaisia talouskäsityksiä: kuinka ymmärrämme "talouden, kuten "työn", "markkinat", "omistamisen" tai "sijoittamisen"?

Teos perustuu englanninkieliseen alkuteokseen "Take Back the Economy: An Ethical Guide for Transforming Our Communities", jonka Talvikallio on täydentäen ja uudistaen suomentanut yhteistyössä alkuteoksen kirjoittajien, J. K. Gibson-Grahamin, Jenny Cameronin ja Stephen Healyn, kanssa.Kirjaa voi ostaa työpajan yhteydessä alennettuun hintaan.

Väliaikatarjoilujen mitoittamiseksi ilmoittautumisia toivotaan 13.9. mennessä: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., 050 342 5969. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä myös mahdolliset ruoka-ainerajoitteesi.

Tervetuloa!
Eeva Talvikallio, Siuro - Seura ja Vastapaino